Széfrögzítés

Az 1000 kg-ot meg nem haladó önsúlyú széfek, páncélszekrények biztonsági szintjét, a nyújtott védelmet alapvetően befolyásolja, hogy a széf rögzítve van e. Az ilyen széfeket mindenképpen szakszerűen rögzíteni kell.

A rögzítésnek szigorú szabályai vannak. A széfet közvetlenül az épület beton tartószerkezeti eleméhez, megfelelő feszítőerőnek ellenálló módon kell rögzíteni. A rögzítés előírásait megtalálja a széfhez kapott telepítési utasításban, a gyártói és a MABISZ leírásokban.

Az egyszerűbb magában álló széfek telepítése nem igényel különösebb hozzáértést. Megfelelő betonfúró esetén a rögzítés saját kezűleg is szakszerűen elvégezhető.
Ha nem áll rendelkezésre megfelelő szerszám, vagy a telepítésre alkalmas személy a széfet , páncélszerkényt széftechnikus munkatársaink készséggel rögzítik Önnek.

Természetesen vállaljuk rögzített széf és páncélszekrény rögzítésének eltávolítását is, illetve a széf újrarögzítését is.

Falba építhető széfek telepítését nem vállaljuk. Faliszéf telepítése kőműves munka, bármelyik kőműves képes azt elvégezni. A telepítés menetéről a széfhez kapott telepítési utasítás részletes tájékoztatást tartalmaz. Faliszéf telepíttetése esetén ügyeljen a telepítési utasításban közöltek betartására, a minősítésnek megfelelő betonminőségre és -vastagságra, az 1. osztályú kivitelezésre.

 

 

Template title
Template header
Template content