VÁLTOZTATHATÓ SZÉFZÁR

Az értéktároló széf, páncélszekrény nemcsak a gyárilag szerelt, vagy annak megfelelő, hanem adott kategórián belül bármilyen kulcsos, kombinációs, vagy elektronikus széfzárral rendelhető.

A széfzár cseréje esetén azonos és eltérő típus is használható, a széfzár típusa és darabszáma változtatható.

 
 

Méret és széfzár

A nagyobb széfeknél - gyártótól függően - számos különböző mechanikus és elektronikus széfzár közül választhat. Mechanikus működésűt elektronikusra cserélhet és fordítva.
A páncélszekrény zárjának kezelése, illetve a széfzárat és a széfet használók száma alapvetően a széfzár típusától függ.

A kis méretű széfek gyártói jellemzően nem kínálnak szabadon változtatható széfzárral szerelt széfet. Ez leginkább azért van mert a kis széfekben használt werkszerkezet, zárórudazat és maga a széfzár nem szabványos, hanem a gyártóra jellemző elrendezésű.

Ügyeljen rá hogy a széfzár cseréje esetén a széf feltörési kategóriájának megfelelő (EN 1300 A,B, C vagy D) besorolású széfzárat válasszon.

Előnyök

Az ilyen széfek legnagyobb előnye rugalmasságuk.

Ez a rugalmasság egyrészt jelentkezik abban, hogy a széfzár funkciói változtathatók.
Ha a megváltozott szükségletek eltérő működést igényelnének, az alkalmatlan széfzárat a megfelelőre cserélve a széf képes alkalmazkodni.

Másrészt az ilyen széfek alkatrészellátása és szerelhetősége is szabadabb, mivel nem csupán az adott széfgyártónál kapható a széfbe illő széfzár.

Ha a széf gyártója megszűnik, a csereszabatos széfzár miatt maga a széf nem válik használhatatlanná.Hátrányok

A változtatható széfzárral készülő széfek kis sorozatban készülnek, így árfekvésük egy ugyanolyan besorolással, mérettel és egyéb tulajdonságokkal, ám fix széfzárral rendelkező széféhez képest magasabb.

Ez az árhátrány a távol-keleten készült, gyengébb ellenállású lemezszekrényekkel és széfekkel összehasonlítva a legnagyobb.

Template title
Template header
Template content