NAGY SÚLYÚ SZÉF

Az értéktároló széf, páncélszekrény súlya meghaladja
a 100 kg-ot, szállítása, kezelése nagy elővigyázatosságot
igényel.

 
 
Szállítás háztól házig

A széfek, páncélszekrények egyik fontos tulajdonsága súlyuk. Mivel acélból készülnek, tömegük egy hasonló méretű más tartós berendezéshez képest átalában nagyobb.
A nagyobb súly speciális kezelést és nagy körültekintést kíván. Kiemelten igaz ez a nagy súlyú széfek szállítására.
Az értéktároló méretétől és ellenállási kategóriájától függően a széf súlya könnyen meghaladhatja a 100 kg-ot. Tapasztalataink szerint az ilyen súlyú páncélszekrények kezelése már gondot okoz.

Szállítási szempontból a kültéren, épülettől-épületig történő, szintkülönbség nélküli házhozszállítás könnyen megoldható, szinte bármelyik fuvarozó képes elvégezni ezt a feladatot. A nehéz széf többnyire raklapon van, amit a hagyományos módon, béka, targonca, illetve emelőhátfalas teherautó segítségével mozgatnak.

A probléma olyankor adódik, mikor csupán ezekkel az eszközökkel nem lehet megoldani a szállítást, például szintkülönbség és hiányzó rámpa, vagy alkalmatlan beszállítási útvonal esetén.

Épületig történő széfszállítás szolgáltatásunkon felül az ilyen helyzetek kezelését is vállaljuk.


> Széfszállítás épületig

Szállítás épületen belül

Még több nehézség adódhat, ha egy nehéz páncélszekrény épületen belüli mozgatására van szükség.
Ha például az egyik emeletről a másikra kell vinni a a széfet, fontos, hogy van e a széf súlyának és méretének megfelelő lift. Ha nincs, a széfet a lépcsőházon keresztül kell szállítani.
A lépcsőház sem alkalmas azonban, ha túl szűk, vagy teherbírása kicsi. Ilyen esetben az alternatív szállítási útvonal vagy az állványozás jelenthet megoldást.
Az is lehet, hogy a szállítási útvonalon csak a széfajtó leszerelésével vitehő végig a páncélszekrény.

Ha nagy súlyú páncélszekrényt gyakorlatlan, hozzá nem értő szállítók visznek, ezzel komoly balesetet, emberi sérülést kockáztatnak!
Ezenfelül a helytelen szállításból jelentős anyagi kár is keltkezhet. A szállítás során kiemelten kezelendő a szállítási útvonal környezete és a berendezési tárgyak. A burkolatok, pl. egy márvány padló, a nyílászárók, a falak élei mind-mind megsérülhetnek.

Szállító munkatársaink az ilyen helyzetekben nyújtanak megoldást.


> Széfszállítás épületen belül

Telepítési helyszín

Az épület teherbírása nem csak a szállítási útvonalon fontos, hanem a telepítési, rögzítési helyszínen is nagy a jelentősége. Nagy súlyú páncélszekrények telepítési helyének kiválasztása előtt a födém terhelhetőségét mindenképpen meg kell vizsgálni.

Ha a kívánt helyszínen a terhelhetőség a szükségesnél kisebb, teherelosztó alkalmazása jelentheti a megoldást. Amennyiben ez a lehetőség nem él, kisebb súlyú széfet, vagy más telepítési helyet kell választani.

Az épület teherbírásának figyelmen kívül hagyása súlyos emberi sérülést és anyagi kárt okozhat, kérjük járjon el kellő gondosággal!Template title
Template header
Template content