Wertheim
 
 
Értékeket védve

Egy, az osztrák Wertheim Vertriebs GmbH tradicionális vállalat által gyártott páncélszekrény már több mint 150 éve az egyik legjobb minőségű értékvédelem szinonimája.

Franz Wertheim felismerte a biztonságos értéktároló eszközök iránti igényt és 1852. szeptember 1-jén Bécsben megalapította vállalkozását „a tűzálló, feltörés ellen védett kasszák” gyártására. Franz Wertheim termékei magas szintű tűzállóságát számos nyilvános tűzállósági bemutatóval bizonyította. Udvari beszállítóként, minőségi termékeivel hamarosan egész Európa és a Közel-Kelet híres páncélszekrény szállítójává vált.

A kezdeti 85 alkalmazott, 6,4 millió eurós forgalom és egyetlen, wienerbergi telephelyhez képest a vállalkozás mára 75 millió euró forgalmat elérő, bécsi, guntramsdorfi (Alsó-Ausztira), uttendorfi (Salzburg), modrai (Szlovákia) és dunajská stredai (Szlovákia) telephelyekkel rendelkező vállalkozássá fejlődött.

Tevékenység

Az alapító, Franz Wertheim halála után, 1883-ban a cég megkezdte saját felvonóinak gyártását. Ezt követően irodai bútorokkal és mozgólépcsőkkel bővítették a kínálatot. 1969-ben a svájci Schindler konglomerátum - a világ második legnagyobb felvonó és mozgólépcső gyártója - megszerezte a Wertheim Gyárak AG részvényeinek nagy részét.
1986-ban a „kasszagyártás” üzletágat kiszervezték a Schindler konszernből és megalapították a Werheim GmbH céget.
A Wertheim a páncélszekrények és banktechnikai berendezések egyik legsikeresebb gyártója az európai piacokon. Ezt elsősorban hagyományosan jó minőségű páncélszekrényeinek köszönheti.

A páncélszekrény gyártás mellett a modulok, részegységek bérgyártása az egyik fontos üzleti területté fejlődött. Ennek a területnek a rugalmasságát és technikai know how-ját a legkorszerűbb technológiák sokasága jellemzi.
Piaci pozíciójának megerősítése és az új területekre való betörés érdekében a termékválasztékot a Wertheim az utóbbi években folyamatosan testre szabta. A kínálatot kibővítették, így a mai Wertheim cégcsoport banki és objektumvédelmi berendezéseket is gyárt.
A gyár

A vállalat által forgalmazott termékek gyártása két ország, négy különböző telephelyén történik:

  • Ausztria - Uttendorf
  • Szlovákia - Dunajská Streda
  • Szlovákia - Kostolné Kracany
  • Szlovákia - Modra
 
Fejlesztés

A Wertheim páncélszekrények 1852. évtől történt technikai fejlesztése ma is tovább zajlik. A piaci elvárásoknak minél jobban megfelelő termékek ma is a siker zálogát jelentik. A Wertheim alapítása óta olyan páncélszekrények kifejlesztésén dolgozik, amik messzemenően megfelelnek a biztonsági elvárásoknak.

Minőségbiztosítás

A Wertheim páncélszekrények mind a VSÖ, mind a VdS, illetve az ECBS minősítéssel rendelkeznek. A szabványosított gyártási eljárások és a minősített termékek együtt garantálják a standard minőséget.

 

Template title
Template header
Template content