Format
 
 
A széfgyártó cég

A német Format Tresorbau GmbH & Co. KG-t 1989-ben alapították Hessisch-Lichtenauban.

Napjainkra Európa egyik vezető páncélszekrény specialistájává vált.

A vállalat évente körülbelül 60.000 db széfet és egyéb biztonsági értéktárolót gyárt.

Exkluzív minőségi igények következetes alkalmazásán alapszik a Format széfek európai elismertsége: a legapróbb részletekre kiterjedő kifinomult technológia, kiváló minőségű kidolgozás és funkcionális kialakítás.

 
 
Tevékenység

Akár sorozatgyártású széfekről, akár egyedi kivitelű páncélszekrényekről van is szó - a Format mindig testreszabott megoldásokat és sokféle belső kialakítást ajánl páncélszekrényeihez, tűzálló-adattároló szekrényeihez, bedobós értékszéfjeihez és egyéb értéktárolóihoz. Mindezt „Made in Germany” minőségben.

Egyik legjelentősebb üzleti területükön pénzkiadó automatákhoz (ATM) gyártanak páncélszekrényeket. Számos német és európai bank, illetve takarékszövetkezet által használt ATM Format páncélszekrénnyel üzemel. Az ilyen pénzkiadó automaták száma napról napra nő.

Ezen túlmenően nagy hálózattal rendelkező kereskedelmi láncok, szállodák, IT cégek, kórházak, magánszemélyek és egyéb ügyfelek veszik igénybe a Hessisch Lichtenau-i szakértelmet.
A Format cég értékesítési hálózatába több mint 2500 szakértő kereskedő és partner tartozik, akik segítségével a sokrétű termékválaszték és az azt kiegészítő szolgáltatások az egész világon elérhetőek.
A gyár

A Format páncélszekrények a vállalat Hessisch-Lichtenauban található üzemében készülnek.

A cég a gyártás során a legmodernebb berendezésekkel dolgozik ennek köszönhetően adottak a feltételek a precíziós feldolgozáshoz. A CNC vezérelt forgácsoló és forgácsmentes megmunkálástól a modern festőberendezésekig és összeszerelő sorokig minden gyártási lépést magas minőségi szabványok szerint végeznek. Az ólomnehéz páncéllemezektől a lemezalkatrészekig a feldolgozás szűk toleranciával dolgozik.

Ennek a precizitásnak és a minőségbiztosítás, termelés, értékesítés és a vásárlókkal történő szoros együttműködésnek köszönhetően rendelkeznek a Format termékek minden VdS/FuP és VDMA, illetve sok export országban kiadott minősítéssel.

 
Innováció

 
Fejlesztés

A nemzetközi versenyben az innovációs képesség és a technikai fölény döntő fontosságú a vállalati siker szempontjából. A Format a tökéletes funkcionalitásra, a magas biztonsági szabványokra és a funkcionális kialakításra helyezi a hangsúlyt. Biztonságtechnikai szakértőként egyedi igényekre alkotnak, fejlesztenek és valósítanak meg megoldást kínáló termékeket. A Format termékek innováció és minőség tekintetében kiemelkedőek.

A cég megalakulása óta irányadó a folyamatos javító és innovációs szándék. A Format a technikai előrelépés jegyében dolgozik. Szakembereik az egyedi igényeknek megfelelő gyakorlatorientált és gazdaságos megoldások megalkotásán munkálkodnak. A tervezői osztály ötletei, CAD szoftverrel, 3D-s grafikai környezetben kerülnek feldolgozásra és továbbfejlesztésre. Az adatok számítógépes hálózatba történő betöltése után azok a cég minden osztályán elérhetővé válnak. Így a gyártástól az értékesítésig minden fejlesztési lépés követhető.

Az ötletekből született prototípusokat a Format házon belül, saját laborjában teszteli. A feltörés elleni védelem mellett tűzállósággal is rendelkező páncélszekrényeket, rögzített tesztelési szabvány szerint 1000°C-nál nagyobb hőmérsékletre hevítik, a belső hőmérséklet pedig nem emelkedhet egy adott érték fölé. Tűzálló adathordozó széfek esetében a hevítést egy több mint 9 méteres magasságból történő ejtési teszt követi.
 
Minőségbiztosítás

A Format Tresorbau GmbH & Co. KG a biztonsági szabványok alkalmazása tekintetében piacvezető gyártó.

Nincs még egy európai páncélszekrény gyártó, aki ennyi minősítéssel rendelkezne, mint a Format.

A környezetvédelem, minőségbiztosítás és munkavédelem a Format menedzsment rendszerének integrált része. A cég már 1996-ban megszerezte a DIN EN ISO 9001 szabványú minősítést. 2002-ben minőségbiztosítási rendszerük megkapta a DIN EN 9001 folyamatorientált minősítést.

A Format cég ezen intézkedésekkel biztosítja az üzleti folyamatok optimális kialakítását és a munkatársak motiválását. Emellett az ügyfeleket érintő termék és szolgáltatási minőséget is garantálni tudják a fejlesztéstől kezdve a gyártáson keresztül az értékesítésig.

 

Template title
Template header
Template content